Cursus ‘Ontdek het belang van bedrijfshygiëne’

Cursus ‘Ontdek het belang van bedrijfshygiëne’
11-8-2017
In de workshop Bedrijfshygiëne van Naktuinbouw leren cursisten wat de risicogebieden zijn en hoe indringers geen kans hebben. De cursus wordt gegeven op 26 september.

Het belang van bedrijfshygiëne
Tijdens presentaties, opdrachten en spelachtige elementen krijgen deelnemers zicht op de risicogebieden op een bedrijf en hoe deze broeihaarden zijn te voorkomen. Het belang van hygiënemaatregelen loopt als een rode draad door de hele workshop en aan het eind weten cursisten hoe zij kunnen werken aan een gezonde teelt op het bedrijf.

De workshop begint met plantenziektekunde, waarbij de deelnemers inzicht krijgen in de aard van bacteriën, schimmels, virussen, viroïden en insecten en de infectie- en verspreidingsmogelijkheden. Ook komt het hygiëneprotocol aan bod. Cursisten leren hun eigen praktijksituatie kritisch te beoordelen en mee te denken over praktische verbeteringen.

Voor wie?
De workshop is specifiek ontwikkeld voor uitvoerend personeel van vermeerderingsbedrijven van teeltmateriaal in de sierteeltsector en telers van siergewassen. Denk hierbij aan gewasverzorgers en enters.

Data, kosten en locatie
De workshop wordt georganiseerd op 26 september van 13.00 tot 19.00 uur bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen. De workshop kost 375 euro per deelnemer. Na afloop ontvangen deelnemers een bewijs van deelname.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier tot 15 augustus 2017.