Bionext organiseert oriëntatiecursus Biologische bloembollenteelt

Bionext organiseert oriëntatiecursus Biologische bloembollenteelt
20-4-2017
Ondernemers die bezig zijn met de verduurzaming van hun bedrijfsvoering en geïnteresseerd zijn in de biologische teelt van bloembollen, kunnen zich nog snel aanmelden voor de oriëntatiecursus biologische bollenteelt.

De cursus start op woensdag 24 mei en is bedoeld voor alle telers die geïnteresseerd zijn in omschakeling of die zich breed willen oriënteren op verduurzaming. De cursus is ook geschikt voor biologische akkerbouwers en veehouders die overwegen om bloembollen in hun bouwplan op te nemen.

Praktische en zakelijke kant komen aan de orde
Tijdens de cursus komen zowel de wet- en regelgeving als de praktische kant van het biologisch bollen telen aan de orde. Er wordt stilgestaan bij onderwerpen als bodem en bemesting, mechanische onkruidbestrijding, de beheersing van ziekten en plagen en de mogelijkheden voor paralelteelt (het telen van biologisch naast gangbaar) en gebruik van huurland. Daarnaast leren deelnemers meer over de zakelijke kant van biologisch telen; de verschillende afzetmogelijkheden, kosten en opbrengsten, risico’s en de afzet tijdens de omschakelperiode. 

Data, locatie en kosten
De cursus duurt drie dagen (24 en 31 mei, en 7 juni) en op elke cursusdag worden theorie en praktijk afgewisseld. De docenten zijn specialisten uit de biologische en/of de bollensector. De cursus wordt gegeven op diverse biologische bedrijven. Nadere informatie volgt na opgave voor de cursus. 

De kosten bedragen 800 euro exclusief btw, inclusief cursusmap & biologische catering. Leden van de KAVB, het Biohuis of Biobol krijgen 50 euro korting. Stuur voor meer informatie of opgave een mail naar Raaijmakers@bionext.nl onder vermelding van. oriëntatiecursus biologische bollenteelt. Opgeven kan tot en met 7 mei. De cursus gaat door bij tien of meer aanmeldingen.