Amazingworld en Power Plant ‘Beste Idee Plantarium’

Amazingworld en Power Plant ‘Beste Idee Plantarium’
29-8-2016
Power Plant van studenten van het Wellantcollege uit Delft en Amazingworld van Van der Velde Waterplanten bv uit Bleiswijk zijn uitgeroepen tot ‘Beste Idee Plantarium 2016’.

Voor de verkiezing waren er veertien inzendingen. Drie in de categorie studenten en elf in de categorie bedrijfsleven. De jury was erg enthousiast over de inhoud en de kwaliteit van de pitches die op woensdag en donderdag door de inzenders zijn gegeven.

Categorie studenten
De winnende innovatie in de categorie studenten is Power Plant (foto rechts): een plantenmuur waarmee energie kan worden opgewekt voor het opladen van een mobiele telefoon. De jury: “Power Plant is een mooie innovatie en zal zeker door bedrijven als eyecatcher in de hal of ontvangstruimte worden neergezet. Het levert stroom op voor het opladen van een smartphone en werkt positief voor het imago dat het bedrijf voor duurzaamheid en innovatie wil uitstralen. Het geeft op een ludieke en innovatieve manier aan dat het bedrijf investeert in MVO/duurzaamheid.”

Categorie bedrijfsleven
In de categorie bedrijfsleven werd Amazingworld (foto links) van Van der Velde Waterplanten bv eerste. “Het is een mooi totaalconcept waar goed over is nagedacht en dat is toegespitst op een specifieke doelgroep: kinderen. Het past in het cadeausegment en is zeker bedoeld voor het funshoppen. Dat de planten in de Swampworld ook nog muggen vangen, is een mooie bijkomstigheid waar mee gescoord wordt”, aldus de jury.

De jurering voor het Beste Idee van Plantarium 2016 was in handen van Michiel Gerritsen en Ferry Fase namens de Greenport Boskoop, Iwan Kleiweg van Rabobank en Erik Carree van Vereniging Ondernemers Alphen aan den Rijn. De ideeën zijn op diverse criteria beoordeeld. De studenten ontvingen een cheque ter waarde van duizend euro. Van der Velde Waterplanten ontving een pr-pakket ter waarde van dit bedrag.